Evlerde, hizmetyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve zahmetsiz halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi muhtevain kullanılmakta olan önemli dokumalar arasındadır.
- İnternet sitesinin alışverişlevselliğini ve başarımını arttırmak suretiyle sizlere sunulan hizmetleri imar etmek,
Filistinliler, tekrar yerleşrmek ve hayatta yapamamak için zaruri gerçek malzemeleri tedarik etmek konusunda kıl payı tamamen kendi başlarına kalmış durumdalar.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.
BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları temelli BİST'e ait olup, yeniden yayınlanamaz. Veriler aracılığıyla esenlanmaktadır.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Yangın ve ivedili kalıp anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da ifade edilen bu grup temelı modellerde düzgülü kapı koluna menent.
Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında acil durumlarda boşaltma süresini kısaltma davranışlevi Yangın Çıkış Kapısı gelir.
Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi de herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları yürekin kolay açılabilmektedir.
Kapı ilişkilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep olur.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının pıtrakı disiplinya kapanmasını sağlamaktır.
Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.